חשיבות המחוברות לשימור עובדים והצלחת החברה

מאת טל פריבנר – מנחת הרצאות וסדנאות למחוברות ארגונית, לניהול שיחות אמיצות ולגיוון והכללה ומנחת הפודקאסט "מנהיגות אמיצה"

בשנה האחרונה, בשיחותיי עם מאות מנהלות משאבי אנוש מהארגונים המובילים בארץ, עלה שוב ושוב אתגר משותף:
איך לשמר עובדים בסביבה משתנה ותחרותית?
לא ניתן לדון בשימור עובדים מבלי לגעת בליבה האמיתית של הנושא – מחוברות ארגונית.מחוברות ארגונית, שהיא בעיניי המפתח לשימור עובדים אפקטיבי, לעיתים נתפסת בטעות כעניין של חוויות רגעיות: יום כיף, נופש מפנק, או פעילות נקודתית.
אך האמת הפשוטה היא שהעובדים של היום מחפשים הרבה יותר מזה.

מחוברות אמיתית אינה נמדדת בכמה כיף היה אתמול – אלא במידה שבה העובדים חווים משמעות, חלק ממטרה גדולה מהם וכמובן צמיחה אישית בתוך הארגון.

לסדנאות לשיפור מחוברות עובדים – I see you  – לחצו כאן

מה מניע מחוברות עובדים?

המחקרים של גאלופ וחברות נוספות מראים שהעובדים של היום מחפשים הרבה מעבר למשכורת טובה או תחושת שביעות רצון רגעית, הם רוצים:

  1. מטרה ומשמעות:

עובדים זקוקים להרגיש שמטרת עבודתם חורגת מעבר למשימות היומיום. הם רוצים לדעת שעבודתם תורמת למשהו משמעותי יותר, בין אם זה רווחת החברה, חדשנות טכנולוגית, או שיפור איכות החיים של לקוחותיהם. התחושה של "אני חשוב" ו"אני משפיע", אני חלק ממשהו גדול יותר ממני, היא מניע מרכזי של מחוברות.

  1. פיתוח אישי ומקצועי:

כיום, עובדים מעריכים התפתחות אישית יותר מתמיד. ארגונים שמאפשרים לעובדיהם לצמוח וללמוד לא רק מחזקים את המחוברות שלהם אלא גם משפרים את היכולות והכישורים שלהם. השקעה בהכשרות, תוכניות מנטורינג ואפשרויות קידום הם חלק בלתי נפרד משימור עובדים אפקטיבי.

  1. מנהלים אכפתיים:

מערכת יחסים חזקה בין העובד למנהל הישיר שלו היא מרכיב קריטי בשימור עובדים. מנהלים שמתפקדים כמאמנים ומפתחים את העובדים שלהם, ולא רק כמפקחים, יוצרים סביבה תומכת שמקדמת מחוברות ותחושת ביטחון.
על פי מחקר של Gallup למנהל יש השפעה ישירה על 70% מהגורמים למחוברות עובדיו.

  1. שיחות מתמשכות:

בעבר ארגונים הסתפקו בביצוע שיחות הערכה שנתיות. כיום ברור שזה לא מספיק. שיחות מתמשכות עם העובדים, הכוללות פידבק, תמיכה והכוונה, הן מפתח קריטי לחיזוק המחוברות והפיתוח האישי שלהם.

לסדנת שיחות משוב אמיצות – לחצו כאן

  1. מיקוד בחוזקות:

במקום להתמקד בחולשות העובדים ולנסות "לתקן" אותן, ארגונים מצליחים ממקדים את המאמצים בזיהוי וטיפוח החוזקות של העובדים. גישה זו מעודדת את העובדים להרגיש מוערכים ומסוגלים, מה שמגביר את המוטיבציה והמחוברות.

מחוברות בעבר לעומת העתיד

כמי שמלווה ארגונים כבר מעל ל-20 שנה, מחוברות עובדים עברה שינוי משמעותי בעשורים האחרונים. בעבר, הדגש היה על צרכים בסיסיים כגון משכורת והערכות שנתיות.
כיום על פי מחקרים של גאלופ המיקוד עבר לצרכים עמוקים ומשמעותיים יותר:

  • ממשכורת למטרה:
    בעוד שבעבר המשכורת הייתה המניע המרכזי, כיום עובדים מחפשים תחושת מטרה בעבודתם. הם רוצים לדעת שעבודתם תורמת למשהו גדול יותר.
  • משביעות רצון להתפתחות:
    שביעות רצון רגעית הוחלפה בצורך בהתפתחות מתמדת, הן מקצועית והן אישית.
  • מהבוס למאמן:
    מנהל כבר אינו נתפס רק כמפקח, אלא כמאמן אישי המסייע לעובדים לצמוח ולהצליח.
  • מהערכה שנתית לשיחות מתמשכות:
    שיחות הערכה חד- שנתיות הוחלפו בשיחות תדירות ומתמשכות שמאפשרות
    דיאלוג רציף.
  • מהתמקדות בחולשות למיקוד בחוזקות: הדגש עבר משיפור חולשות לטיפוח החוזקות הייחודיות של כל עובד.
  • מעבודה לחיים: העבודה כבר אינה נתפסת רק כאמצעי פרנסה, אלא כחלק משמעותי ומשולב בחיים של העובד.

כיצד לממש את העקרונות בשטח?

  1. יצירת תרבות ארגונית מבוססת מטרה:
    על הארגון להבהיר לכל עובד כיצד תפקידו משתלב בתמונה הגדולה יותר של החברה. ניתן לעשות זאת באמצעות הצגת החזון והערכים של החברה באופן שוטף, ושילוב העובדים בדיונים על מטרות ארוכות טווח. כאשר עובדים מבינים כיצד עבודתם משפיעה על הצלחת החברה ועל לקוחותיה, הם חווים תחושת מטרה משמעותית יותר.
  2. השקעה בפיתוח עובדים:
    פיתוח אישי ומקצועי הוא צורך מרכזי של העובדים בעידן המודרני. ארגונים יכולים ליצור תוכניות למידה מותאמות אישית המבוססות על חוזקות ותחומי עניין של העובדים. סדנאות מקצועיות, הכשרות ייעודיות ותוכניות מנטורינג הן דרכים יעילות להשקיע בעובדים ולתת להם את הכלים לצמוח ולהתקדם בקריירה.

    לסדנאות מעשיות למיקסום תוצאות בעבודה ובחיים – האומץ לפרוץ – לחצו כאן
  3. הכשרת מנהלים להיות מאמנים:
    מנהלים משפיעים בצורה משמעותית על מחוברות העובדים.
    חשוב להכשיר אותם לזהות חוזקות, להעניק פידבק בונה, ולהוביל שיחות משמעותיות שמתמקדות בצמיחה והתקדמות. מנהלים שמאמצים גישה של מאמנים אישיים יכולים לבנות קשרים חזקים עם הצוותים שלהם וליצור סביבה עבודה תומכת ומוטיבציונית.

להכשרת מנהלים לתהליך מנטורינג פנים ארגוני – דברו איתי

  1. הטמעת שיחות מתמשכות:
    מעבר לשיחות הערכה חד-שנתיות, יש להטמיע דיאלוג רציף בין מנהלים לעובדים. שיחות מתמשכות מאפשרות פידבק מיידי, פתרון בעיות בזמן אמת, ותמיכה מותאמת לצרכים המשתנים של העובד. יצירת מערכת מובנית לניהול שיחות אלו יכולה לחזק את הקשר בין המנהל לעובד ולשפר את המחוברות הכוללת.
  2. בניית תוכניות למיקוד בחוזקות:
    עובדים משגשגים כאשר הם פועלים בהתאם לחוזקותיהם. על הארגון להשקיע בזיהוי החוזקות של כל עובד וליצור תפקידים ומשימות שמתאימים ליכולותיהם הייחודיות. מיקוד בחוזקות מגביר את תחושת הביטחון והמסוגלות של העובדים, מה שמוביל לשיפור בביצועים ובתחושת הסיפוק בעבודה.

לסיכום:
שימור עובדים אינו תהליך חד- פעמי אלא גישה מערכתית המחייבת השקעה מתמדת. באמצעות הבנה ויישום העקרונות העיקריים למחוברות, חברות יכולות לבנות תרבות ארגונית חזקה, לשפר את שביעות הרצון והפרודוקטיביות של עובדיהם ולשמר אותם לאורך זמן. במציאות של שוק עבודה הנוכחי, אלו הם הכלים שיבטיחו את הצלחת הארגון בטווח הארוך.

רוצים לשפר את המחוברות אצלכם בארגון? דברו איתי ונבנה יחד תוכנית המותאמת לכם.

צרו עימי קשר לפרטים נוספים: tal@talprivner.co.il 054-3042302

הפוסט הבא
סוללות דרך באומץ 2025 – כרך ראשון
הפוסט הקודם
פרק 64 – אמיצה מבפנים ומבחוץ – החלטות שמשנות חיים עם ימית פלד
תפריט