המצרך הנדרש לחברות וארגונים ב-2025 הוא: אומץ ניהולי

מאת טל פריבנר – מנחת הרצאות וסדנאות למחוברות ארגונית, לניהול שיחות אמיצות ולגיוון והכללה ומנחת הפודקאסט "מנהיגות אמיצה"

במציאות בה AI מסוגל לבצע משימות אנליטיות, תפעוליות ואפילו יצירתיות, הערך המוסף של מנהלים ומנהלות נובע בראש ובראשונה מהיכולת שלהם להוביל אנשים, לייצר אמון, להעז לחשוב אחרת – ולפעמים גם לטעות וללמוד מהר. אומץ ניהולי הוא השריר שמאפשר לנו לנוע במהירות לעבר הזדמנויות חדשות, לגבש תובנות אסטרטגיות ולהנהיג מתוך ערכים ואותנטיות.

זה כבר לא "נחמד אם יהיה לנו אומץ" – בארגונים של 2025, זה הכרח. חברות שלא ישכילו להטמיע התנהגות אמיצה בדרגי הניהול והעובדים, יפסידו בגדול. הן יתקשו לקבל החלטות מהירות, לא ינצלו את מלא הפוטנציאל של הטכנולוגיה והאנשים, ויתקשו לנווט בין חוסר ודאות לשינויים תכופים.

מדוע אומץ נחוץ יותר מתמיד?
האצה טכנולוגית: טכנולוגיות AI מחליפות פעולות אנושיות שגרתיות ודורשות ממנהלים ועובדים לפתח כישורי חשיבה חדשניים ומעוף יזמי.
תחרות גלובלית מוגברת: בזירה העסקית של 2025, המתחרה של הארגון עלול להופיע מכל פינה בעולם. הערך טמון ביכולת לקבל החלטות אמיצות ומהירות.
סביבה היברידית: ניהול עובדים בשילוב עבודה מהבית ומהמשרד דורש יכולות תקשורת אמיצות, תרבות של שקיפות ואחריות הדדית; בייחוד במצבים של חוסר ודאות.
צמיחה דרך למידה מטעויות: ארגונים שיגבירו את תחושת הביטחון הפסיכולוגי לעובדים ולמנהלים, יאפשרו חדשנות ושיפור תמידי. אומץ לומר דברים לא פופולריים או להודות בטעויות – הוא המפתח.

איך מפתחים אומץ?
7 צעדים מעשיים כמו כל שריר, גם אומץ ניתן לאמן ולחזק. במהלך העשור האחרון פיתחתי – בהשראת מודלים בינלאומיים (כגון Barrett Values Centre) וכלים מעולם האימון האונטולוגי – שיטה בת 7 צעדים לחיזוק האומץ בארגון.

  1. הגדרת האומץ הייחודי לארגון (Define)
    בכל ארגון, "אומץ ניהולי" עשוי לקבל צורות שונות. האם מדובר בחדשנות מוצרית? בכנות ושיתוף מול הלקוח? בהובלת צוותים גלובליים? דיוק בהגדרה מאפשר למנהלים ולעובדים לפעול עם מטרות ברורות ואומץ שמתאים בדיוק למאפייני הארגון. 
  2. זיהוי הפער בין המצוי לרצוי (Discover)
    לפני שמתחילים לשנות ולפתח, חשוב להבין היכן נמצאים פערי האומץ כיום. מהם ההרגלים, החסמים או אזורי הנוחות בארגון שמונעים לצעוד קדימה? 
  3. מיפוי סוגי האומץ הנדרשים (Decide)
    יש שלושה סוגים עיקריים של אומץ: אומץ להגיד, אומץ לעשות ואומץ לסמוך. הבנת הסוג הנדרש בכל מצב תעזור לכם לכוון את הפעולות וההתנהגויות הרצויות. 
  4. תכנון אפקטיבי (Design)
    בניית תוכנית פעולה ברורה וגמישה: מה רוצים להשיג? איך מודדים הצלחה? שימוש בכלי ניהול ובמודלים של תכנון מאפשר להתכונן לסיטואציות מפתיעות ולשמור על תנועה קדימה גם כשהמציאות משתנה. 
  5. זיהוי פחדים ומעכבים (Diagnose)
    פחד מביקורת, חשש מאובדן מעמד, אי־נוחות משינויים – כל אלה טבעיים. זיהוי מוקדם של המעכבים וחישוב המחיר שהם גובים מהארגון, יסייע להפיג אותם ולקבל החלטות אמיצות יותר. 
  6. כלים תומכי אומץ (Develop)
    פיתוח מערך כלים פרקטיים לכל דרג בארגון – מנהלים ועובדים – על מנת לטפח תקשורת פתוחה, שיתוף ידע, מתן משוב בונה ותרבות של עשייה ולמידה. 
  7. ישום והטמעה בשגרה (Deploy)
    אומץ צריך שגרות יומיומיות: ישיבות צוות שמעודדות שיח כן, סיעורי מוחות אמיצים, טקסים ארגוניים של למידה מטעויות. חזרו על הפעולות האלו בהתמדה – והן יהפכו לחלק מה-DNA הארגוני שלכם.

ואני כאן כדי לעזור לכם לפתח את השריר הזה.
נעים מאוד, אני טל פריבנר – יועצת ארגונית ומאמנת עסקית, מלווה מזה שנים חברות, מנהלים ומנהלות בתהליכי פיתוח אומץ ניהולי. בשנת 2025, יותר מתמיד, האומץ הניהולי הוא זה שיקפיץ את הארגון שלכם קדימה בתוך מציאות עסקית שמתרחבת ומאתגרת ללא הפסקה.

ארגונים שמאמצים את שפת האומץ, מעניקים למנהלים ולעובדים כלים מעשיים ומסייעים להם להעז, לסמוך, לדבר ולפעול – הם ארגונים שמסוגלים לפרוץ דרך ולהוביל בחדשנות בשוק המקומי והגלובלי. אני מזמינה אתכם להצטרף אליי למסע של פיתוח ושכלול שריר האומץ, צעד אחר צעד, כך שתוכלו לנצח בכל אתגר שהעולם המשתנה של 2025 יזמן בפניכם.

“אומץ זו הסגולה שמאפשרת לשאר הסגולות לבוא לידי ביטוי”
(אריסטו)

מוכנים לפתח אומץ ניהולי שיניע אתכם ואת הארגון שלכם קדימה?
אני כאן, עם כל הניסיון, הכלים והמוטיבציה – לעזור לכם להפוך את האומץ למציאות ואת המציאות – להצלחה
מחפשות.ים סדנא פרקטית בנושא? צרו עימי קשר לפרטים נוספים: tal@talprivner.co.il 054-3042302 

הפוסט הבא
ארבע רמות של מחוברות עובדים – שיעזרו לך לשמר את העובדים בארגון
הפוסט הקודם
7 דרכים פרקטיות לקידום מחוברות ואושר ארגוני
תפריט